Over ons

Welkom bij Ventibel vzw, de drijvende kracht achter innovatie en belangenbehartiging in de Belgische ventilatiesector. Ons verhaal begint bij de samenvoeging van twee essentiële elementen: ventilatie en België. Vanuit deze solide basis hebben wij ons ontwikkeld tot de vakorganisatie die vandaag de dag onmisbaar is voor fabrikanten, installateurs en groothandels in de ventilatiebranche.

Onze geschiedenis is er een van samenwerking en vooruitgang, geleid door een Raad van Bestuurders die toonaangevende professionals uit de sector omvat: Voorzitter Yves Lambert van Renson, Yoerich Dewaegenaere van Ventilair, Magda De Baere van Zehnder Group en penningmeester Johan Verplaetsen van Menerga. Hun gezamenlijke expertise en visie hebben Ventibel gevormd tot een organisatie die niet alleen streeft naar de belangen van haar leden maar ook naar de gezondheid en het welzijn van de samenleving door middel van geavanceerde ventilatietechnologieën.

Gelegen in Waregem, verhuist onze zetel mee met de locatie van onze voorzitter, wat symbolisch staat voor onze flexibiliteit en dynamiek in het vertegenwoordigen van de sector door heel België. Onze missie, zo vastgelegd in onze statuten, weerspiegelt onze toewijding aan een belangeloos doel: de bevordering van beroepssolidariteit, het onderzoeken en uitwerken van alles wat van belang kan zijn voor onze leden en gemeenschap, en het bijdragen aan de expansie en welvaart van het beroep door educatie en innovatie.

Waarom ventileren? Deze vraag staat centraal in onze missie. Ventilatie is cruciaal voor de preventie van bouwkundige schade, het reguleren van vocht, en het waarborgen van een gezonde leef- en werkomgeving. Ons doel is om zowel onze leden als de gemeenschap te informeren en te onderwijzen over de beste praktijken en nieuwste technologieën in ventilatie.

Als lid van Ventibel vzw heb je toegang tot exclusieve voordelen: marktonderzoek, vertegenwoordiging bij overheidsinstanties, nauwgezette opvolging van regelgeving, en ondersteuning bij onderzoeksprojecten. Onze leden genieten van een unieke positie in de markt, gewapend met kennis en inzichten die hen een stap voor geven.

De Call-To-Actions op onze website, gericht op het worden van een lid en het downloaden van de ventilatie rekensheet, benadrukken onze inzet voor de groei en ontwikkeling van onze leden en de sector als geheel. Wij nodigen je uit om deel uit te maken van onze gemeenschap, waar jouw stem telt en jouw bijdrage waarde heeft.

Ventibel vzw staat voor professionaliteit, expertise en een belangeloze toewijding aan de ventilatiesector. Wij zijn de brug tussen innovatie en praktijk, de belangenbehartiger die je nodig hebt, en de kennisbron die je zoekt. Sluit je bij ons aan en adem de toekomst in.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x